Η ιστορία του μαυρίσματος

Χρόνια πριν, το μαύρισμα ήταν ένα απρεπές θέαμα, που γινόταν μόνο από εκείνους που ήταν αναγκασμένοι να μοχθούν κάτω από τη θερμότητα του ήλιου σε χωράφια και αγροκτήματα.Ήταν το 1923, όταν το είδωλο της μόδας Coco Chanel εμφανίστηκε στις Κάννες, με ένα έντονο μαύρισμα ισχυριζόμενη ότι κατά λάθος πέρασε πολύ χρόνο στον ήλιο.Αυτή ήταν η αφορμή ώστε το μαύρισμα να αρχίσει να γίνεται μόδα!!!Δείτε πώς το μαύρισμα έχει εξελιχθεί στο χρόνο.

Προ-20ος αιώνας

Φωτογραφία:Brand X Pictures/Getty Images

Το «μαύρισμα» ήταν μόνο για την εργατική τάξη. Τα μέλη της υψηλής κοινωνίας προστάτευαν τον εαυτό τους από το να πάρει "άσχημη όψη" & συνήθιζαν να βρίσκονται συνέχεια κάτω από ομπρέλες και να κάνουν χρήση προϊόντων λεύκανσης.

1903

Ο Dr. Auguste Rollier ανοίγει το πρώτο ειδικό ιατρείο ήλιου στον κόσμο, στο Leysin στις Ελβετικές Άλπεις, το οποίο δημιουργήθηκε για τη θεραπεία ασθενών με παθήσεις όπως η φυματίωση. Έτσι άρχισε να γίνεται γνωστή η έννοια της ηλιοθεραπείας. (Πηγή Φωτογραφίας)

1923

Η Coco Chanel κάνει μια εμφάνιση στις Κάννες με ένα μαύρισμα, ισχυριζόμενη ότι κατά λάθος πέρασε πολύ χρόνο στον ήλιο. Ο κόσμος αποφασίζει ότι θα ήθελε να επαναλάβει το "ατύχημα" της και έτσι το μαύρισμα γίνεται πλέον μόδα.
(Πηγή Φωτογραφίας)

 

Τέλη του 1920

Οι επιστήμονες άρχισαν να παρακολουθούν την εξέλιξη του μαυρίσματος αφού κατά λάθος χύθηκε στα χέρια τους μια μικρή ποσότητα DHA και συνηδειτοποίησαν ότι η ουσία άφησε πίσω της ένα σημάδι μαυρίσματος.

(Πηγή Φωτογραφίας)

1946

Η General Electric καταλαβαίνει τη «τρέλα» για το μαύρισμα και δημιουργεί τη πρώτη λάμπα μαυρίσματος στον κόσμο για το σπίτι, τη Sun Kraft. Την ίδια χρονιά, ο Louis Reard ανακαλύπτει το αγαπημένο μαγιό κάθε κοριτσιού , το γνωστό σε όλους μπικίνι!!!

 

1946

 

Η Coppertone λανσάρει τη πρώτη λοσιόν αυτομαυρίσματος.

 

1975

Ο Friedrich Wolff εισάγει το πρώτο κρεβάτι μαυρίσματος στην ιστορία, και έτσι αλλάζει το πρόσωπο του μαυρίσματος μια για πάντα.

(Πηγή Φωτογραφίας)

Δεκαετία 1970

Τα μαυρισμένα πρόσωπα θεωρούνται ότι είναι υγιή και νεανικά, και οι διασημότητες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν για το τέλειο ηλιοκαμένο αποτέλεσμα.

 

Δεκαετία 1980

Ο κόσμος βλέπει την έκρηξη του τεχνητού μαυρίσματος. Το μαύρισμα έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

 

Σήμερα

Το μαύρισμα δεν έχει περάσει ποτέ από τη μόδα. Με διαφορετικές επιλογές που είναι διαθέσιμες στα σαλόνια μαυρίσματος για να ταιριάζουν σε κάθε δέρμα και πρόσωπο, το τεχνητό μαύρισμα έχει γίνει ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε μια πανέμορφη λάμψη.